Skift bilen ud og spar penge

Har du gået og overvejet, om du skal skifte din bil ud, men ikke helt er kommet frem til en løsning? Det kan være, du tænker det er en dyr investering, men i realiteten kan du faktisk spare penge på at udskifte din bil, hvis du gør dig de rigtige overvejelser inden.

Lav research

Inden du vælger, om du skal udskifte din bil, er det en god idé at lave nogle udregninger for, hvor meget og om du egentlig kan spare noget ved at gøre skiftet. Det handler nemlig ikke kun om bilens pris, da der også er en lang række andre udgifter forbundet med det at have en bil, nemlig service, vedligeholdelse, benzin og afgifter.

Find en bil, der kører langt på literen. På den måde kan du i længden spare mange penge ved at have en mere budgetvenlig bil.

Derudover skal du tænke på hvilken størrelse bil, der er bedst for dig at have med hensyn til afgifter på bilen. Vægtafgiften bliver mindre, jo mindre din bil er, hvorfor det er fordelagtigt med en lille bil. Dog skal du også tænke på f.eks. miljøafgiften, som bliver mindre, jo mere miljøvenlig din bil er, og det er ofte store biler, der er det. Derfor er det fordelagtigt med en større bil.

Det handler altså om at have alle faktorer med og lave de rigtige regnestykker, så du kan se, hvad der i længden vil være den billigste løsning for dig. Tilpas det med dit brug af din bil, og vær åben overfor, at det faktisk kan blive billigere for dig på lang sigt at skifte din bil ud, selvom du her og nu skal ligge en pæn sum penge. Derudover skal du huske, at du ofte kan få penge for din gamle bil – enten som ’bytte’ for den nye bil, så prisen bliver lavere, eller hvis du sælger den selv.

Diesel eller benzin?

Det kan være en kæmpe fordel for dig at skifte enten fra diesel til benzin eller den anden vej rundt, men dette afhænger af, hvad du bruger din bil til. Hvis du forventer, at du kommer til at køre længere ture med din bil, f.eks. hvis du har langt til arbejde eller er kørende sælger, er den bedste løsning for dig en dieselbil. Som tommelfingerregel siger man, at hvis du kører over 25.000-30.000 km. om året, kan det bedste betale sig at købe en dieselbil. Der er dog forskellige udgifter ved henholdsvis diesel- og benzinbil, men disse kan du udregne på forskellige hjemmesider.

Dit budget

Naturligvis skal du også tænke over, hvad dit budget rækker til. Selvfølgelig vil det være den klart billigste løsning, hvis du selv kan lægge alle pengene til købet af bilen, men dette er meget sjældent tilfældet. Derfor skal du undersøge, hvordan du skal låne pengene til din bil, og hvor det vil være billigst at gøre dette. I nogle tilfælde kan det også være, at det er en bedre løsning for dig at lease en bil end at købe en bil. Dette skal du også undersøge.

Derudover er det en god idé at tænke langsigtet. Vælg en bil, der kan passe til dit behov og brug på lang sigt, så du kan beholde bilen i mange år. Dette vil altid være den bedst økonomiske løsning for dig. Lån til en ny bil her.

Elbil eller benzinbil?

Det kan faktisk være rigtig fordelagtigt for dig at skifte til en eldreven motor frem for den benzindrevne motor. Du sparer nemlig penge på både de udgifter, du plejede at have til benzin, og derudover sparer du en registreringsafgift, da denne ikke skal betales, når du køber en elbil. Der findes efterholden en fin række forskellige elbiler, du kan vælge imellem, og både bilmærker som VW og BMW forhandler elbiler. Derfor behøver du altså ikke gå ind i luksus som f.eks. Tesla for at købe en elbil, da der findes billigere alternativer.