Få bredbånd i sommerhuset

bredbåndsforbinddelse i sommerhusetI mange tilfælde er det desværre ikke muligt, at få almindeligt bredbånd installeret i sommerhuset. Økonomi kan også være årsagen til fravalget.

Her ser vi nærmere på hvad dine muligheder er og hvad priserne ligger på, samt hvilke alternativer du kan anvende, hvis de traditionelle løsninger ikke er mulige på adressen.

Muligheder og priser

Alle boliger med indtalg telefon – altså med et telefonstik der på et eller andet tidspunkt i boligens levetid har været tilkoblet, de kan opkobles til internettet via telefonledningerne.

Det er den type bredbånd vi kalder ADSL og uden undtagelser vil alle kunne kobles op. Hastigheden kan dog variere alt efter hvor langt der er fra sommerhusets adresse til nærmeste telecentral- og lige med sommerhuse kan der være meget langt, hvilket betyder et svagt signal og lav hastighed.

Er der ikke etableret telefonstik, kan det alligevel godt være muligt at blive opkoblet, det afhænger ganske enkelt af om der er trukket kabler i jorden ud til huset.

Priserne begynder ved 199,00 pr. måned og leveringstiden er på omkring 3-4 uger.

Andre muligheder for bredbånd i sommerhuset

I få tilfælde vil der også være mulighed for fiber eller internet via kabelTV, men det hører bestemt til sjældenhederne.

Mobilt bredbånd er valget for mange sommerhusejere, da det er billigt, hvis det anvendes begrænset.

Her er der både mulighed for en 100% forbrugsafregnet løsning, der er billig for dem, der kun er i sommerhuset få uger om året, men der er også mulighed for køb af 1 måned af gangen, så der kan åbnes i de måneder I er i boligen og lukkes ned resten af året

Forbrugsafregnet bredbånd

Fullrate tilbyder en løsning, hvor der betales forud for et bestemt antal GB data og kun betales 29 kroner pr. måned i abonnement.

Her får du et usb modem med i prisen ved oprettelsen, men er så også bundet i 6 mdr. så de er sikre på at de mindst får prisen for det lille modem ind igen.

Der skal med andre ord betales mindst 273 kroner, men der er inkluderet 300 MB forbrug i de 29 kroner pr. måned og det kan faktisk godt række til en time om dagen i en weekend.

Vil du bruge mere, så tanker du bare op online, F.eks. kan du købe 3 GB for 49 kroner, der rækker til både at se TV og alt muligt andet i en weekend eller surfe hver dag 1 time i en uges tid.

På et år med køb af 2 x 3 GB + abonnement bliver det til Kr. 644,- og det er jo kun 33% af hvad en fastnetlinje koster, så det er perfekt til dem der er lidt online

Bruger du sommerhuset -og internettet langt mere, måske er der teenagers i husstandet, ja så det billigere med et abonnement med en fast mængde GB inkluderet pr. måned.

Der er ingen binding hos de fleste udbydere, så du kan tage en måned her og der.

For 99 kroner for du 50 GB hos Oister og det er rigtig meget.

Vil I deles om internettet, kan I kæbe en lille mobil router, så internettet kan benyttes af op til 16 samtidige brugere.

Dækning

Sommerhusområder er typisk meget dårligt dækket af mobilselskabernes 3G og 4G netværk og derfor bør du altid gøre dig selv den tjeneste, at undersøge om den udbyder du påtænker at købe hos, har god dækning i sommerhusområdet
Du kan se det udbydernes dækningskort og på mastedatabasen, hvor alle masteplaceringer vises.

Forstærkning af signalet

Er der dårlig dækning, kan du købe en ekstra antenne, der kan booste en smule. Bemærk dog, at det i DK lige nu er ulovligt at booste med digital forstærkning.
Der er dog en ny løsning på markedet, der er fuldt ud lovlig. Det er en boxs til 1295, der forstærker 3G signalet og sender det ud i boligen med wiFi – der kan også ringes fra boxen.