Få et overblik over dine muligheder, når du skal have ny bil

Dette indhold er sponsoreret

Det at købe ny bil er en stor ting for mange mennesker. Både fordi bilen er en så vigtig del af mange menneskers liv, men også fordi det er så mange penge, det handler om, så det er vigtigt at træffe de rigtige beslutninger. Der er flere muligheder, når du skal have ny bil, og hvilken en der er bedst for dig, kommer an på nogle forskellige ting. Det kan du læse mere om herunder.

Du kan vælge at købe bilen

En af mulighederne du har, når du skal have ny bil, er at købe bilen. På den måde er bilen helt og fuldstændigt din. Købet af bilen er en god ide for dig, der ved, at du gerne vil beholde bilen i lang tid. Det er nok ikke den ideelle ide at købe bilen, hvis du er typen, der godt kan lide at skifte bil ofte, og ikke forventer at have bilen i en længere årrække. Hvis du beslutter dig for at købe bilen, kan du lave nogle aftaler med din bank ift. afbetaling af lånet og sådanne ting.

Leasing af bilen

En anden løsning når du skal have ny bil, der er ved at blive meget populær, er leasing af bilen. Når du leaser din bil, vil det i mange tilfælde sige, at bilen ikke rigtig er din – du låner bilen ud fra en aftale, du har lavet med leasingselskabet. Leasingen er altså mere optimal for dig, der ved, at du gerne vil have ny bil igen indenfor den nærmeste fremtid, for så kan det ofte ikke betale sig at købe bilen. Når man taler om leasing, er der også flere muligheder indenfor denne kategori:

  • Normal leasing: Her betaler du en engangsydelse, og herefter betaler du et månedligt gebyr. Ofte løber leasingperioden over 1-3 år, og det er som regel ikke dig, der hæfter for bilens restværdi.
  • Splitleasing: I denne aftale deles kontrakten og udgifterne mellem dig og din arbejdsgiver. Det giver altså kun mening ved erhvervsleasing. Bliver bilen f.eks. brugt 80% firmarelateret og 20% til privat kørsel, betaler firmaet 80% af udgiften, mens du betaler 20%. Du kan læse mere om splitleasing på Coreleasing.dk.
  • Flexleasing: Flexleasing giver dig mulighed for at lease en dyrere bil, da der ikke skal betales registreringsafgift. Dog er du ansvarlig for, at bilen kan sælges til et aftalt beløb, når leasingperioden udløber.