Få nu sat det køkken i stand

sæt køkken i standNår man skal til at sætte sit køkken i stand, er der mange ting man skal overveje, og mange ting man skal reflektere over, da det er en stor opgave at have i sine hænder. Om man vælger at renovere det, bygge ud eller starte på en frisk, er det i hvert fald altid en god ide, at genoverveje ens valg nøje. Følg med her, for at se 7 tips, til at sætte et køkken i stand.

Trin 1: økonomi

Det første, og meget essentielle trin, er at kigge på sin økonomi, og se hvordan man bedst muligt sætter sit nye køkken op, sammen med sin økonomi. Hvis man nemlig kigger på det, kan man se om der er noget man mangler at spare op til, og så derved prioritere sine køb, alt efter hvad der skal købes ind først. Køkkengrej og madmaskiner kan man fx købe på langt sigt, så man kan betale i små rater, i stedet for at skulle betale mange penge på én gang. På denne her måde, er man nemlig nogle lunde sikker på, hvad det nye køkken kommer til at koste, og kan derved forudse hvor mange penge man skal sætte til side, hver måned.

Trin 2: inspiration

For at være sikker på, at man vælger lige præcis det køkken man vil have, er det en god ide at få så meget inspiration som overhoved muligt. Her er det vigtigt at man undersøger mange forskellige slags køkkener, og ser på hvad man selv ville vælge, og selv ville fravælge. På den måde bliver man meget mere sikker i sin sag på, hvordan man vil have sit køkken, og her reduceres risikoen også for, at der er noget man kommer til at fortryde i sin indretning.

Trin 3: udsalg, salgsvarer og tilgængelighed

På dette trin, er man nogle lunde sikker på de ting man vil købe, så her er det en god ide, at tjekke udsalgsvarer på de ting man vil have, for at se om man kan spare penge nogen steder. Hvis man er heldig, kan man finde ting på tilbud, og hvis ikke, kan man undersøge hvor ens fremtidige køkkenudstyr er tilgængelig henne. På denne her måde, undersøger man også markedet, og ser hvad der ellers er til salg, og hvem ved, måske finder man noget andet køkkenudstyr, som man er endnu mere vild med.

Trin 4: hvad skal der indrettes først

Når nu man stille og roligt har fundet sine møbler, er det essentielt at planlægge, hvad der skal indrettes først. Fx kan man starte med at ligge sine køkkenfliser, og derved arbejde sig op af, så man bid efter bid, kan indrette sit køkken. Når man gør det, bliver processen meget overskuelig og nem at overkomme, og her kan man også indrette sit køkken efter den tid, det nu skal tage.

Trin 5: køkkenmaskinerne

Ved dette trin, kan man sætte sine køkkenmaskiner ind, og indrette det efter, hvordan man vil have det til at stå. Her kan man også sørge for at elektriciteten, kablerne og el apparaterne passer sammen, så man på forhånd tager sig af problemerne, inden man har sat sig alt for godt til rette. Her kan man nemlig undersøge at alt hænger sammen, før man går videre til næste trin.

Trin 6: fix det der skal fixes

I forlængelse af trin 5, skal man her gå i gang med at fixe de mangler, som man har fundet i sit køkken, og overveje om der er noget man er utilfreds med. Det kan fx være hvis man er i gang med at renovere sit køkken, at man så gerne vil friske køkkenet lidt op, ved fx at male køkkenskabene.  Her tager man igen skaderne på forhånd, som man kan takke sig selv for efter.

Trin 7: sæt det sidste prik over i’et

Nu mangler man egentlig bare at indrette de små detaljer og dekorationer, som fx kan være ens bestik, krus eller tallerkner. Det er her at man sætter sit sidste køkkengrej på plads, tilsætter det pynt man nu vil have stående, og organiserer skufferne, på den måde, man helt selv vil have det på. Og efter ens hårde arbejde og hårde slid, har man egentlig samlet sig et nyt, og velfortjent, køkken, som er klar til brug!