Få styr på isoleringen! Så sparer du både penge og energi

Hvis du er husejer, ved du, at der er mange ting at holde styr på. Er taget i orden? Er der utætheder? Skal gavlen males, eller muren vandskures? Er der styr på rørene? Har du oven i købet en have, skal den også passes og plejes. Græsset skal slås, hækken skal klippes, og bedene skal luges. Ovenstående opgaver er vigtige at tage hånd om, fordi de er med til at vedligeholde din bolig, så den fortsat kan fungere som en dejlig og velholdt ramme for dit liv. Noget af det, du kan gøre, kan lige frem være med til at forbedre din bolig og således øge husets værdi.

 

Hvis det hele føles lidt uoverskueligt, kan du starte med at lave en liste over det praktiske, du gerne vil have styr på. Du kan dele listen op i udvendige og indvendige praktiske opgaver, så du kan tage lidt ad gangen og undgå at blive overvældet af en masse opgaver. Desuden kan du således bedre planlægge, at dine udendørs opgaver, såsom at male eller skifte tagrør, foregår på dage, hvor vejret er nogenlunde. Hvis du ikke er den store handyman, kan du også betale dig fra at få hjælp til det meste. Det kan være en udgift, der er givet godt ud, så du er sikret et ordentligt håndværk.

Når du er udenfor

Udendørs er der mange ting at tage fat på, især hvis du er husejer. Her kan det være fordelagtigt at starte med isoleringen, fordi det er et vigtigt sted, hvor du kan spare mange penge i varmeudgift. Samtidig er isoleringen vigtig, fordi god isolering reducerer husets forbrug af CO2 og forbedrer flere faktorer, som eksempelvis indeklimaet. Hulmursisolering er en effektiv måde at isolere på. Men måske tænker du: ”Hvad er hulmursisolering”? Det kan du få svar på ved at klikke på linket. Her kan du også læse om alle fordelene ved hulmursisolering. Du kan tilmed få et isoleringstjek, hvis din hulmur i forvejen er isoleret.

Indendørs kan du også forbedre din bolig

Maling, temperatur, fugt, vinduer og døre. Der er mange steder, hvor du kan gøre din bolig mere klimavenlig og mere behagelig at færdes i. Du kan eksempelvis overveje at investere i nogle gardiner, som kan bidrage til et forbedret indeklima. Gardiner dæmper desuden eventuel støj. Planter kan også bidrage til et godt indeklima og er samtidig skønne at have.