Giv fødselaren en på opleveren

Nogle gange skal man huske på, at når man er inviteret til stor fest, så skylder man fødselaren en ordentlig én af slagsen.

Mange runde fødselsdage fortjener at gå i historiebogen snarere end glemmebogen, men alligevel ender de med at følge den samme opskrift. Der bliver sagt goddag, vi spiser, dansegulvet klargøres og vi spiser så ”skrub af mad”. Det giver da også nogle hyggelige sammenkomster, men hvorfor ikke hæve niveauet en smule? Ja, hvorfor ikke give fødselaren en oplevelse, han eller hun ikke havde regnet med?

Sjove underholdningsforslag til festen

Sjov underholdning til fødselsdag kan give festen en helt ny dimension. Særligt den professionelle underholdning, der kommer udefra. Når du skal tænke i disse baner, handler dem om at finde en form for universal underholdning, der fungerer for mænd og kvinder i alle aldre. Komik og stand-up er derfor særdeles velegnet, men der findes mange sjove underholdningsformer, der kan sætte gang i stemningen.

Inddrag fødselaren

Vi kender alle stand-up komikeren. Han eller hun er gode som underholdning til en stor fødselsdag, fordi personerne ofte formår at inddrage fødselaren, som jo er grunden til, at vi er samlet. Hvis komikeren udstyres med stikord om fødselaren, giver det ofte nogle fantastiske vittigheder, der får selskabet til at bryde ud i latter og høje grin.

Det er særligt den indforståethed, som kun gæsterne kender til, der skaber sammenhold og forener gæsterne om et sjovt indslag på fødselarens bekostning.

Andre underholdningsformer fungerer naturligvis også. Hvorfor ikke invitere en multikunstner, der kan jonglere, trylle, balancere, er akrobatisk og kan en masse forskelligt. Det giver nemlig mulighed for at dyste med fødselaren eller de øvrige gæster – til stor morskab for publikum. Man kan måske ligefrem ”tippe en 13’er”, og derved finde den gæst, der kender fødselaren bedst i forhold til de udfordringer, personen stilles overfor.

Uanset hvilken underholdningsform, der udvælges, er det essentielt, at man kun finder en underholdningstype, som man ved, fødselaren vil være tilpas med. Ellers kan det have modsatte effekt og gøre dennes aften mindre sjov. Det sker dog sjældent, at man går forkert af underholdningen, da man kender fødselaren og da næsten alle typer af indslag modtages positivt.