Brakpudser til traktor håndterer en bred vifte af opgaver

Har du et større område med græs, ukrudt, tidsler og/eller andre forskellige planter, der er for svære at holde nede med en plæneklipper? Eller skal du have slået græsset, hvor det nærmest er umuligt at komme til med en plæneklipper? Så er der gode chancer for, at du vil gøre arbejdet en hel del enklere og bedre ved at være i besiddelse af en brakpudser. Remediet er særdeles velegnede til at håndtere brakpudsning på steder, hvor det er svært at komme med en plæneklipper. Herudover vil en brakpudser også være en del kraftigere, da disse drives af traktorens kraftoverføringsaksel, der har meget kraft, mens brakpudseren også er i stand til at slå brakket helt i stykker, således det ikke generer efterfølgende.

Bredden er vigtig at overveje nøje

Når man så skal have valgt en brakpudser, er der flere forskellige ting at være opmærksom på, hvilket blandt andet er gældende for bredden på brakpudseren, der er særdeles vigtigt at overveje grundigt. De mindste brakpudsere med en arbejdsbredde på 120 cm, mens de bredeste har en arbejdsbredde på 180 cm, og arbejdsbredden er netop den bredde, der pudses brak i. Brakpudseren vil derfor fylde en smule mere end disse mål grundet beskyttelsesrammen. Har man større arealer, der skal brakpudses, kan man spare noget tid ved at være i besiddelse af en brakpudser med en stor arbejdsbredde. Skal man derimod brakpudse på mindre arealer, hvor det måske ikke er let at komme rundt med den store variant, kan man med fordel vælge den mindre variant.

Trimmer eller brakpudser med hjul?

Der findes også et andet redskab end brakpudseren til græsslåning på forskellige områder, der kræver større maskineri at tilgå. Dette er eksempelvis gældende for en trimmer, der fungerer nøjagtigt som en almindelig trimmer, som man kan købe til brug i haven, hvor den føromtalte trimmer dog bare fastspændes på traktoren. Denne fastspænder man bagefter traktoren, hvormed trimmeren stikker ud til siden, hvormed man kan nå områder tæt omkring hegnspæle, træer og lignende. Har man behov for at få slået større græsarealer, hvor det også er vigtigt at komme tæt omkring udfordringer, kan det være en god idé at være i besiddelse af begge værktøjer – køb her.