Glem nu ikke at få plejet bilen

Der er stor forskel på hvor lang tid en bil den holder, hvis man plejer den, og hvis man ikke gør. En bils levetid afhænger selvfølgelig meget af producenten og modellen, men man kan også selv gøre meget for at holde bilen kørende i mange år. I dag skal man jo til syn med bilen en gang imellem, hvor det bliver bestemt om man stadig må køre i bilen, eller om man skal endnu tur forbi mekanikeren. Men den ene gang bilen kommer til mekanikeren om året, det bør ikke være den eneste gang, at bilen bliver plejet. Herunder findes 3 bud på bil pleje, man bør gøre ofte.

Tjek olie

Hvis man ikke er så ferm med biler, så er motorolien ofte noget man glemmer. Man ved at man skal hælde brændstof på, og så bør bilen køre, men dette er dog ikke tilfældet. Motorolien er ikke bare med til at holde bilen kørende, men den smører også motoren og holder den ren. Hvis motoren ikke har nok olie, vil den ikke fungere optimalt, og der er større chance for, at den vil gå i stykker. Der skal dog ikke bare være nok olie i motoren, men olien skal også være af ordentlig kvalitet. Motoroliens kvalitet bliver langsomt forværret, når den er i motoren, og det anbefales derfor, at man skifter olie en gang om året, eller hver gang man har kørt 15.000 kilometer. Dette gøres ved at afmontere låget i bunden af olietanken, så det hældes ned i en spand. Herefter kan man igen hælde frisk olie i tanken. Det kan ofte komme som en overraskelse at bilen skal have olie, så det er vigtigt, at man altid har ekstra olie stående. Køb din motorolie her.

Husk at skifte til og fra vinterdæk

De fleste ved, at det er vigtigt at skifte fra sommerdæk til vinterdæk, når det er ved at blive vinter og den anden vej rundt, når det er ved at blive sommer. Det er utroligt farligt for både bil og pasagere at køre med sommerdæk, når der er sne og is på vejene. Det er dog ikke farligt at køre med vinterdæk om sommeren, men det kræver mere brændstof at køre med vinterdæk.

Vask bilen grundigt

Når mange danskere vasker deres bil, køre de den blot igennem en vaskehal. Her bliver den dog slet ikke ren nok, det er derimod vigtigt, at man får vasket bilen grundigt selv de mest vanskelige steder, da skidt kan medvirke til motorfejl og til at bilen ruster hurtigere.