Det skal du vide, hvis du selv vil påfylde blæk i dine blækpatroner

Der er flere tidspunkter i livet, hvor det bare godt kan betale sig, at fixe problemet selv. Påfyldning af blæk i stedet for at købe blækpatroner i dyre domme er ingen undtagelse. Her bliver du klædt på sådan, at du er klar til selv at påfylde blæk på dine blækpatroner.

Kan det virkelig betale sig at bruge tid på at påfylde blæk selv?

Der findes ikke et entydigt svar på dette spørgsmål, da pengebesparelsen ved at påfylde blæk selv naturligvis afhænger af udskriftsbehovet. Det kan betale sig at påfylde blækpatroner selv, hvis man bruger meget blæk årligt, og dermed er nødt til at udskifte blækpatroner 3-4 gange om året. En printerpatron kan oftest genopfyldes omkring 3-4 gange årligt, men det afhænger af hvilken printer og hvilken type blækpatron, du har.

 

Er der forskel på blæk?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja! Der er store forskelle på blæk, da blæk blandt andet varierer i forhold til:

  • Tykkelse
  • pH-værdier
  • Pigmentering

På grund af disse forskelle er det vigtigt, at du kun bruger et refill-kit, der er designet til din printer. For at være sikker på, at du får det rigtige refill-kit, er det derfor essentielt, at du kender til printerens producent, serie og model. Disse informationer skulle gerne fremgå af printeren, og burde derfor være til at finde.

 

Få det bedste resultat med disse råd:

Når du nøje har læst instrukserne på det refill-kit, der passer til din printer, så er du klar til at påfylde blækpatronen. Derefter er det en rigtig god idé at være opmærksom på følgende:

  • Fyld blæk på patronen langsomt. Dette skal du gøre for at undgå, at der kommer bobler i blækpatronen.
  • Fyld blæk på blækpatronen inden den er løbet tør for blæk. På den måde får du det bedste resultat efterfølgende.