Få styr på dine gør-det-selv projekter

Hvis du har gang i flere gør-det-selv projekter, kan det være en god idé at få skabt et overblik over, hvilke projekter der haster mere end andre, hvis det er et kosmetisk kan det ryge bagerst i køen. Der kan være nogle projekter der kan have alvorlige konsekvenser og andre der har mindre eller ingen konsekvenser for dig og dit hus.

Vandet skal væk

Det er utroligt vigtigt at holde vandet væk fra huset, da det kan have alvorlige konsekvenser for husets tilstand. Hvis du oplever at terrænet omkring dit hus ændre sig og vandet derfor ikke kan løbe væk fra huset, bør du udbedre skaderne med det samme da der gør at vandet får mulighed for at trænge ind i fundamentet og fugten kan på den måde hurtigt sprede sig i fundamentet.

Tagrender bliver lige som alt andet slidte og selvom det kan være små huller og utætheder, er det rigtig vigtigt at få ordnet tagrenden. Det er vigtigt da det kan resultere i skader på facade eller lignende, derfor er det også vigtigt at tjekke at tagrenderne ikke bliver stoppet med blade osv. og tømme dem i ny og næ. Det kan være svært at komme til at ordne tagrender, hvis du lige som de fleste andre mangler højden, kan det være du har brug for at anskaffe dig en stige fra stigefabrikken.dk.

Ved ældre huse er der tit rå beton ved afløbene, og hvis det er udsat for meget vand, er der stor risiko for at gulvet bliver fugtet og fugten kan således sprede sig ud i fundamentet og i ydervæggene, som i sidste ende kan lede til skimmelsvamp. Hvis det er slemt eller du er i tvivl kan det være en god idé at kontakte en fagperson der kan vejlede dig.

Styr på strøm og revner

Du vil opleve i ny og næ at du finder revner i væggen, men det kan variere hvor vigtigt det at få fikset, er det f.eks. en murstensvæg der har nogle sprækker mellem fuger og mursten, er det ingen fare på færde. Er der til gengæld en sprækker i en oppudset murstensvæg, er der mulighed for at fugt kan komme ind, men ikke komme ud igen, da pudsen agerer vandspærre og der kan have konsekvenser for fugt i væggen, reparer det gerne med det samme.

Hvis du bor i et ældre hus, er der tit ældre ledninger i huset og hvis du oplever at anlægget pludselig slår fra eller at der dannes meget varme omkring tavlen bør du agere da gamle huse har tendens til at have gamle stofledninger, og det kan være en god idé at få lavet et eltjek.

Det kan være i har gang i større projekter

Det kan være at husstanden har gang i langt større projekter end at ordne revner, f.eks. kan det være at i er på vej til at skulle skifte bolig eller at i er begyndt at kigge på et forældre køb. Uanset hvad kan det være at i har brug for vejledning til at træffe de rigtige valg. Det er for rigtig mange svært at huske på, at mægler er og bliver sælgers repræsentant. Det kan derfor være vigtigt at have styr på sin repræsentation, og som køber kan du f.eks. drage nytte af advokaterne fra Hviidadvokater.dk.