Har du styr på dine vinduer?

Ældre vinduer kræver ofte mere vedligeholdelse end nyere vinduer, og det skyldes ofte at gamle vinduer er lavet i fyrretræ af rigtig høj kvalitet og kan sagtens holde i flere år endnu. Der har dog været periode hvor vinduesindustrien benyttede dårligere kvalitetstræ, og hvis dette er tilfældet for dine vinduer, er det en god idé at overveje udskiftning af vinduerne.

Er det på tide at få skiftet vinduer?

Vinduer fra 1920’erne er typisk af fyrretræ af rigtig høj kvalitet, som kan holde i mange årtier og ofte endnu længere end du tror, hvis du sørger for at vedligeholde dem korrekt. I nyere tid begyndte industrien at benytte træ, til produktionen af vinduer, som indeholde en mindre del af kernetræ og sorter der ikke er lige så holdbare, som til gengæld var billigere. Nu om dage, er kvaliteten af træet brug til vinduesproduktionen langt bedre end før, men det er stadig vigtigt at være opmærksom på kernetræsandelen i vinduet, da det fortæller noget om styrken og holdbarheden på træet. Selvom der stadig i dag bliver bygget vinduer af fyrretræ, benyttes mange andre træsorter som lærk, teak, eg og mahogni også. Der er typisk kæmpe forskel på kvaliteten af dine vinduer, og du kan som tommelfingerregel gå ud fra at en højere pris betyder at vinduet er bedre, men sørg for at tjekke vinduets isoleringseffekt, materiale og størrelse før køb, så du er sikker på at de nye vinduer passer perfekt i hullet efterladt af de gamle.

Få den bedste kvalitet til prisen

Når du skal investere i vinduer, er der flere ting du bør være opmærksom på, når det kommer til producenten og produktet. Det er vigtigt at du vælger en producent, hvis vinduer har fået DVV-mærket. DVV-mærket, Dansk Vindues Verifikation, betyder at du kan være helt sikker på at der føres løbende kontrol af producenten og de vinduer som der bliver solgt. Derudover bør du være opmærksom på varmetransmissionen som foregår gennem vinduet, det vil sige hvor god det pågældende vindue er til at holde på varmen. Vinduer der holder bedre på varmen, vil i sidste ende betyde at du kan spare ret store beløb på varmeregningen i løbet af vinduets levetid. På bedst-billigst.dk har du mulighed for at modtage vejledning om hvilke vinduer der vil være bedst til dig og som ligger inden for dit budget.

Skab varmen, mens der skiftes vinduer

Når vinduerne bliver skiftet, kan der sagtens blive rigtig koldt i hjemmet, hvis udskiftningen foregår om efteråret eller vinteren. Det er derfor en god idé at sørge for at skifte vinduer i det sene forår eller om sommeren hvor vejret tillader at varmen forsvinder ud af huset, uden at være til gene for resten af familien. Det kan jo være at det er mere akut og det derfor er nødvendigt at vinduerne bliver skiftet nu, anset hvilken årstid der er tale om, så er det en god idé at forberede familien på at det sagtens kan blive køligt i den periode i får skiftet vinduer. Hvis du vil sikre at familien ikke bliver generet af kulden, kan nogle lækre tæpper og en god gang hygge, sagtens hjælpe det hele med at glide lidt bedre. Du kan finde nogle lækre tæpper, puder og andet hos Georg Jensen Damask, som også er kongelige hofleverandører, så kan i også være lidt royale mens der bliver skiftet vinduer.