Find det rigtige batteri, før du skifter

Batterier er nok ikke det, vi tænker mest på i fritiden. Det er som regel bare noget, der skal skiftes hurtigst muligt uden den store omtanke. Men det kan betale sig at undersøge sagen lidt nærmere, inden man bare fikser det med det samme. Det er ikke ofte, man overvejer det, men din campingvogn, din traktor og din båd – med mindre det er en robåd selvfølgelig – bruger et batteri. Og det er altså ikke ligegyldigt, hvilket batteri du køber.

 

Vælg batteri med miljøet for øje

Det er ligesom med pærer – det kan betale sig at vælge den rigtige og måske betale lidt mere i starten, for at den holder bedre i længden. Det er også et smart valg, når det kommer til miljøet, da du ikke skal udskifte batteriet for ofte. Generelt er de genopladelige batterier, der også bliver kaldt akkumulatorer, den type batteri, der er bedst for miljøet, og den type batterier, du har i din campingvogn, traktor eller båd. Men det er forskelligt, hvilken type forbrugsbatteri du skal bruge for at have miljøet for øje, alt efter, hvad du skal bruge batteriet til. Der er nemlig forskellige fordele ved de forskellige batterier.

 

Lær mere om de forskellige typer batterier

Der er generelt 5 forskellige typer forbrugsbatterier: AGM batterier, gele batterier, rørplade batterier, panserplade batterier og åben syre batterier. Det lyder alt sammen meget teknisk, og ret forvirrende. Gele batterierne er for eksempel lidt dyrere, når du køber dem, men de holder længere og kan klare store svingninger i temperatur, og så kræver de ikke så meget vedligeholdelse. Skal dit batteri kunne holde til at aflades mange gange, så er det et rørplade batteri eller et panserplade batteri du skal have fat i, da de holder til flest afladninger. Der var ingen der sagde det skulle være nemt. Men hvis du vil have råd og vejledning kan du besøge Jysk Akkumulator Services hjemmeside, der har gode beskrivelser. Og bor du for eksempel i nærheden af Kolding, Fredericia eller Esbjerg, kan du køre ind forbi til en snak om forbrugs- og fritidsbatterier.