Gode tips til hvordan du får en hyggelig altan

Kan du ikke helt finde ud af, hvad du skal gøre for at få en altan til at synes hyggelig og indbydende? Så er det heldigvis simpelt med nogle få tips.

Fokuser på indretningen

Sommeren står for døren, og meget snart begynder de varme sommermåneder og de lange sommeraftner at præge det danske billede, og derfor er det også ved at være tid til at kaste sin opmærksomhed på udelivet og alle de ting, der kan fremme følelsen af sommer. Altanen kan derfor specielt være det ude-projekt, der ikke skal udskydes længere end højest nødvendigt. Alle ønsker at have en hyggelig altan, og heldigvis kan en sådan skabes med nogle få simple og billige tips.

For at skabe ultimativ hygge er det en god ide at indrette altanen med et miks af grønne, frodige planter og andet nips som for eksempel lysestager, lanterner og andre ting, der kan modstå vind og vejr. Det kan for eksempel også være smart at placere nogle få krydderurter på altanen, som ydermere kan bruges i køkkenet.

Derudover skal du sørge for, at havemøblerne på altanen virker indbydende, hvilket blandt andet kan opnås med nogle hynder eventuelt med nogle mønstre på. Mønstrene og farverne er desuden en simpelt måde, hvorpå der kan bringes noget mere liv ud på altanen.

Og når det kommer til selve havemøblerne så sørg for, at de ikke tager alt pladsen på altanen. For at der skal være plads til både planter og nips udover møblerne, er det vigtigt, at møblerne ikke fylder for meget. Det skal stadig være muligt at bevæge sig rundt på altanen.

Når mørket falder på, kan det give en fantastisk stemning, hvis der på altanen er placeret en lyskæde, der kan lyse en smule op og give et godt skær udover hele altanen. En sådan kan for eksempel vikles rundt om gelænderet eller sømmes en smule henkastet op på muren.

Få en altan

Alt dette kræver dog, at du ejer en altan. Er det ikke tilfældet, så se dine muligheder for at få din egen altan her.