Indret dig til en bedre akustik i hjemmet

 

I dag lever vi mere stilrent end nogensinde før. Store genstande, klodsede møbler og forskellige former for rod bliver gemt væk til fordel for rene linjer og ”luft” i hjemmet. Men uden genstande og tekstiler til at absorbere noget af lyden, vil du opleve en dårlig akustik i dit hjem.

Hvordan skabes dårlig akustik?

Akustik er den måde som lyden i et rum opfører sig på. Efterklangstiden afgør akustikken. Efterklangstiden er den tid det tager for en lyd at forsvinde. Så hvis man eksempelvis klapper i hænderne i et lokale og oplever ekko, så er efterklangstiden relativ høj og skaber en ringe akustik.

For at formindske den rungen der kommer, når lyd giver genklang i et lokale, så skal der være noget i lokalet til at absorbere og sluge lyden. Dette er årsagen til, at en arbejdsplads som et radiostudie, hvor god lyd er altafgørende, er pakket ind i bløde tapeter.

Akustikken kan forværres i et lokale, hvis der er mange glatteoverflader som store vinduespartier, store gulvoverflader og glatte høje lofter. Dette kaldes diffusion og kan enten gøre at lyden spredes uhensigtsmæssigt eller bliver kastet direkte tilbage i hoved på dig, så at sige.

Vinduespartier

En af de ting som virkelig kan give dårlig akustik, er store vinduespartier. Hvis vinduerne er store i forhold til det lokale de befinder sig i. Jo større vinduer, jo mere og større glat overflade befinder sig i lokalet, hvor lyden også vil sprede sig mere via diffusion.

Er dårlig akustik et problem i dit hjem, kan det derfor være at du har behov for nye vinduer fra Danske-vinduer.dk. Her kan du få kvalitetsvinduer, som er særligt gode til at mindske dårlig akustik.

Et andet godt middel mod dårlig akustik, er at indrette sine vinduespartier med store flotte gardiner. Dette vil absorbere noget af den lyd som nemt skaber ringe akustik i et lokale. Samtidig er gardiner en god og trendy måde at bryde med det meget sterile og stilrene look, som har være oppe i indretningen i mange år.

Ind med reoler og bøger

I resten af hjemmet er der flere metoder til at få en bedre akustik. Det kan blandt andet gøres ved at indrette med flere reoler i din stue. Fyld reolen med spændende og gamle bøger, det vil skabe et interessant hjem for dine gæster at udforske. Bøger, billeder og andre minder som fylder i dine reoler er ligeledes en god måde at vise dine gæster, hvem DU er som person. En bonus er også, at bøger i hjemmet for dig til at fremstå mere intellektuel – og hvem vil ikke gerne det?

 

At gå til værks mod dårlig akustik i hjemmet, er ligeledes en glimrende mulighed for at bryde med nogle af de gamle, kedelige, umoderne og indgroede indretningsvaner. Hvorfor ikke benytte muligheden for at få et lækkert tæppe ind under sofabordet? Er du rigtig modig går du med et ægte tæppe i rødlige mønstre og nuancer. Det vil sætte et helt særligt præg på dit hjem. Fadeceilings er dog stedet du skal hen, hvis du virkelig døjer med larm og dårlig akustik i dit hjem. Med dem vil du opnå et virkelig behageligt hjemmemiljø i dit hus eller lejlighed.