Sådan indretter du et lille badeværelse

Badeværelset er et af de mest centrale rum i en bolig, og derfor betyder det meget at dette rum er et behageligt sted at være. Men badeværelserne i København er ofte meget små, så hvordan udnytter man de få kvadratmeterne bedst muligt? Det vil vi svare på i denne artikel.

 

Udnyt pladsen bag ved toilettet

Pladsen bag toilettet er oftest fri, og det er ikke så fordelagtigt, hvis man ønsker at udnytte alt pladsen i sit lille badeværelse.
Det kan derfor være en god ide at hænge nogle hyler op bag ved toilettet, hvor du kan have dine skønhedsprodukter, håndklæder og rengøringsartikler stående. På den måde undgår du rod, og det vil straks gøre at dit badeværelse vil synes større.

Små håndvaske har sin charme

En håndvask behøver nødvendigvis ikke at være kæmpestor. Når du har et lille badeværelse, er det bedre at du investerer i en lille håndvask, der til gengæld er topmoderne end at investere i en stor håndvask, der optager meget værdifuld plads.
Det er blevet meget moderne med håndvaske, der er lavet af natursten og som skal forestille en dyb sten. Det tilfører noget råt og eksklusivt til dit badeværelse.

Gør badeværelset eksklusivt med marmorklinker

Et trængt badeværelse kan sommetider virke meget mørk og ikke speciel indbydende. Men et lille badeværelse kan sagtens friskes op til at se luksuøs og eksklusiv ud.
Et godt tip til at få dit badeværelse til at se eksklusivt ud er ved at bruge marmorklinker på væggene. Det er begyndt at blive mere og mere udbredt i de danske hjem, men stadig ikke blevet en del af en hovedstrøm. Du kan derfor være en af foregangsmændene for den nye marmortrend.

Du kan også gå all-in og vælge det samme marmormateriale på din bordplade i køkkenet. Det skaber en rød tråd i hele din indretningsstil.

Brug en glasdør som forhæng til badet

En måde hvorpå dit lille badeværelse kommer til at synes større, er ved at du benytter dig af en glasskydedør til dit bad. Hvis du brugte et almindelig uigennemsigtigt forhæng, ville du lukke af for næsten halvdelen af dit badeværelse, og det vil straks skabe denne klaustrofobiske stemning.
Det kan derfor være en fordel at bruge en skydedør, der er gennemsigtig, så du kan se hele rummet, når du og dine gæster indtræder badeværelset.

Vælg en praktisk løsning med indbyggede skabe

En anden ting du kan gøre for at skabe mere plads, er ved at implementere indbyggede skabe i dit badeværelse. Her ville du kunne opbevare alle de ting, der roder og ikke har en specifik plads i dit badeværelse. Dette er dog en lidt dyrere løsning, men vil også være den praktiske.

Farvevalg har en betydning

Det er vigtigt at tænke i farver, når du skal indrette dit lille badeværelse. Det kan være en fordel at vælge 2 lyse farver, som skal være de eneste farver, som går igen i indretningen af badeværelset. Det giver en stemning af harmoni, og rummet vil automatisk virke mere behageligt, trods den lille størrelse.
Hvis du bor med en roomie, som du har fundet via Findroomate.dk kender du formentlig ikke personen særlig godt, og du skal derfor lige vende badeværelsesituationen med personen inden du begiver dig ud i projektet.

Hvis du overvejer at flytte, kan det også være en god ide at pifte din bolig op inden boligfremvisningen, da dette giver et bedre indtryk. Hvis du vil have en kvalificeret boligadvokat, vil vi anbefale at kigge på boligadvokatoversigt.dk, da de giver dig den bedste rådgivning i håndtering af bolig.