Sådan opnår du bedre dine mål

Nytår ligger et stykke væk endnu, men det betyder ikke, at målene ikke kan opnås. Bare fordi næste år ikke kommer før om flere måneder, er det nemlig ikke entydig med, at livsstilen ikke skal laves om eller opgaver ikke skal gøres. I bund og grund er ingen regler, som man skal følge. Du bliver jo nød og næppe et bedre menneske ved at starte næste år. Hvis du virkelig gerne vil ændre dig eller få sat tjek ved at mål, så kan du lige så godt starte i dag. Når du først har indstillet hjernen på at lære og sat dig for at opnå målet, er der forskellige metoder til, at dette kan lade sig gøre.

 

Håndtér dine planer på en ordentlig måde

Hvert menneske er forskelligt, og ingen tænker ens, men det er påvist at flere mål opnås, hvis de bliver skrevet ned. Det minder på en måde om nytårsforsættet, da mange foretrækker at kunne se målet for sig. At man kan sætte et flueben foran det. Derudover er det også vigtigt, at målet ikke er for bredt. Hvis du f.eks. gerne vil ændre dine spisevaner, nytter det ikke noget at skrive: ”Jeg vil spise mere miljøvenligt”. I stedet bør du skrive en plan eller nærmere et skema f.eks.: ”Jeg vil spise to vegetarretter om ugen til aftensmad.” Det er nemmere at overskue, og chancen for, at du udlever det, er meget større.

 

Få hjælp fra andre

Som det næste bør du overveje, om du behøver hjælp. Dette afhænger meget af ønsket og din personlighed. Efter nytår vil mange gerne ”tabe sig” og ”leve sundere”. Her kan det igen være en god idé at lave et mere specifikt forsæt, men det kan også være en idé at spørge om råd hos en læge, diætist eller måske koble en personlig træner på.  Hvis du ønsker noget helt andet som at bygge på hjemmet, kan du spare op og få fat i en håndværker. Der ligger et byggefirma i Århus – skal KG Hansen stå for jeres næste store byggeprojekt? Det kan også være, at du gerne vil starte et nyt firma op? Måske vil du gerne lære at spille et instrument eller blive en super kok? I mange af disse tilfælde kan hjælp udefra gøre en stor forskel. Det behøver ikke at være professionelt. Hjælp fra venner og bekendte kan lige så vel gøre tricket.