Vil du leve mere miljøvenligt? Gode råd her

Vi ved alle, at vi skal gøre en indsats for at få styr på vores klima. Der sættes i dag særlig meget vægt på det, fordi vi ved, at vi har et problem. Men det kan være svært at gå i gang med, hvis du ikke helt ved, hvor du kan starte. Der er mange nemme tips, der ikke kræver meget, mens andre tips kræver lidt mere. Men så er der lidt til enhver – men jeg er helt sikker på, at du kan tage et par af disse tips til dig. Læs med her!

 

Elcykler

Det første råd indebærer lidt mere end at købe frugt uden plastik, men det er et vigtigt råd. Elcykler er et fantastisk alternativ til bilen, hvis du alligevel ikke har brug at køre langt. Du kan se det store udvalg på elcykelinfo.dk. Det er langt mere miljøvenligt, og der er heller ingen grund til at sætte sig ind i en stor bil, når man blot skal et par kilometer længere ind i byen. Der findes forskellige elcykler, og der er en elcykel test, der vurderer nogle af modellerne.

 

Miljøvenlige affaldsposer

Du har nok tænkt det før, men de affaldsposer af plastik… Det kan ikke være helt så miljøvenligt, når man bruger så mange af dem bare i løbet af en måned. Heldigvis findes der affaldsposer, der består 100% af genbrugsplastik. Dem kan du finde for omkring 16-20 kr. i mange supermarkeder.

 

Stofposer til frugt og grønt

I frugtafdelingen af supermarkeder, kan man ofte tage en lille plasticpose, og i dem kan man putte sit grønt eller frugt i. Det er også en stor mængde plastik, hvor det faktisk er fuldstændig spild. Der findes stofposer specielt lavet til grønt og frugt i forskellige størrelser. Sådan en kan du tage med dig hjemmefra. Den kan også vaskes, når den får brug for det.

 

Metalsugerør

Dem har du måske hørt om før, men sugerør er en stor synder hos nogen. Der findes metalsugerør, hvor man også får en ting med til at rense dem. Disse holder længe, og så slipper du for alt det plastik, når du tager et nyt sugerør.

 

Kig i genbrugsbutikker

Det er skræmmende for nogen at købe brugt tøj. Det er dog mere miljøvenligt end at købe nyt tøj. Hvis du ikke er glad for tanken om genbrugstøj, kan du selv aflevere det tøj, du ikke bruger, til genbrug.