Sådan undgår du ulykker i din virksomhed med løfteudstyr

Arbejdsskader kan desværre forekomme i mange forskellige brancher og virksomheder. De opstår ofte på grund af gentagende løft af tunge emner. Disse løft kan nemt og hurtigt håndteres ved hjælp af løfteudstyr, som eksempelvis svingkraner, søjlekraner, traverskraner, el-taljer, vakuum-åg, vakuumløftere osv. Så det kan være din virksomhed bør overveje at benytte sig af løfteudstyr for at undgå disse skader.

Skån dine medarbejdere for smerter

Gentagende løft af tunge emner kan som sagt resulterer i arbejdsskader. Dine medarbejdere kan få smerter i ryggen og vrid i led, og generelt kan der forekomme voldsomme ulykker. Dette kan naturligvis undgås ved hjælp af løfteudstyr. Der findes et hav af løfteudstyr, som kan justeres specifikt efter din virksomheds behov.

Du er måske usikker på, om du vil overlade denne opgave til noget løfteudstyr, som dine medarbejdere klarer så fint. Men i det lange løb er det manuelle arbejde altså ikke lige så sikkert eller effektivt som løfteudstyret. Det er også værd at nævne, at tekniske hjælpemidler og maskiner, såsom løfte- og hejseredskaber, skal have et lovpligtigt eftersyn minimum hver 12. måned. Dette står skrevet i arbejdsmiljø-lovgivningen, og du er derfor sikker på, at dit løfteudstyr er fejlfrit, og der dermed ikke forekommer ulykker. Er du interesseret i at læse mere om dette og løftudstyr generelt, kan du klikke her.

Andre fordele ved løfteudstyr

Udover at du reducerer risikoen for arbejdsskader hos dine medarbejdere ved hjælp af løfteudstyr, kan du også minimere risikoen for skader af de emner, du skal have løftet. Der er nemlig løfteudstyr, der sørger for et skånsomt og hurtigt løft af emner. Herimod kan dine medarbejdere komme til at tabe de tunge emner, så de bliver beskadiget. Du kan ved hjælp af for eksempel vakuumløftere sikre dig skånsomme løft. Vakuumløftere suger sig nemlig fast til emnet og skaber et undertryk ved hjælp af en motor. På denne måde kommer der ingen skader på dit emne. Der findes naturligvis også et hav af andet løfteudstyr. Du bør blot have styr på, hvad du skal have løftet, så du kan finde ud af, hvilket udstyr, der er passende for din virksomhed.

En anden fordel ved løfteudstyr er, at der sker en optimering af produktionen. Effektivitet øges, og det vil sige, at der er brug for mindre arbejdskraft. Din virksomhed kan således både spare tid og penge, hvis I vælger at benytte jer af løfteudstyr.