Trampolin i haven? Sådan får du styr på sikkerheden

Dette indhold er sponsoreret

Findes der noget bedre end at kunne kigge ud i haven en dejlig sommerdag og se sine børn hoppe rundt på trampolinen med smil på læben og spræl i benene? Næppe. For mange børnefamilier kan trampolinen nemlig være en helt perfekt tilføjelse til haven. Hvis der er noget, der for alvor kan jage børnene væk fra skærmene og ud i den friske luft, så må det være udsigten til kunne tilbringe noget tid med leg på trampolinen. Men det er også utroligt vigtigt, at man har godt styr på sikkerheden, for ellers kan der ske grimme ulykker. Heldigvis behøves der ikke meget mere end et par få forholdsregler for at gøre trampolinen til et perfekt fristed for børnene.

Tips til sikkerheden

Der følger anvisninger om sikkerhed med langt de fleste trampoliner. Dem skal man naturligvis altid følge, men her kommer et par generelle tips til at være sikker på trampolinen:

  • Sæt et sikkerhedsnet op. Medmindre trampolinen er gravet ned i jorden, så er sikkerhedsnet et krav. Hvis dine børn ikke skal komme til skade, skal det simpelthen fikses.
  • Udfør med jævne mellemrum et sikkerhedstjek på trampolinen. Sørg for, at nettet sidder som det skal, at alle fjedrene er intakte, og at trampolinen ikke er i fare for at vælte.
  • Hop helst en ad gangen. Hvis der er flere børn, skal der helst være en voksen til at holde øje. Pas også på med at lade små børn hoppe sammen med de store, da et lille barn let kan blive skudt afsted på grund af vægtforskellen.
  • Pak gerne trampolinen ned om vinteren. Den har ikke godt af at stå ude, og der skal som minimum skrabes sne ad den, så fjedrene ikke bliver ødelagt.
  • Følg altid trampolinens påskrevne anbefalinger om vægt. Det kan godt være fristende at hoppe med som voksen, men hvis trampolinen ikke kan bære en, må man holde sig på jorden.

Hvilken trampolin skal du vælge?

Der er mange forskellige slags trampoliner at vælge imellem, og hvilken en der den bedste afhænger meget af hvor meget plads, du har i haven. Man kan sagtens få nogle store trampoliner, men det er også muligt at få dem i små størrelser, så de for eksempel egner sig til en kolonihave. Hvis du gerne vil have et overblik over et par forskellige trampoliner og deres egenskaber, kan du kigge inde på testoverblikket.dk/trampolin-test.