Skab en hyggelig hjemmearbejdsplads

Det kan være rart med et sted, hvor du kan trække dig og sidde og koncentrere dig om dit arbejde. Egentlig kræver et hjemmekontor jo egentlig ikke meget mere end et skrivebord, en computer og en stol at sidde på. Men når nu alligevel skal i gang med at lave et kontor, kan du lige så godt gøre noget ud af at gøre det hyggeligt. Det kan også godt motivere dig til dit arbejde.

Komfort, komfort, komfort

Når du skal sidde og arbejde, er det måske ofte i flere timer, så derfor er det vigtigt, at du sidder godt. Hvis ikke du sidder godt, kan du ikke holde til at sidde der i flere timer. Gør derfor noget ud af at vælge det rette bord og den rette kontorstol. Se mere her. Når først du har det på plads, er du nået et godt stykke.

Hav rigeligt opbevaringsplads

Mange kan blive rigtig forstyrret af rod, når de prøver på at koncentrere sig om et stykke arbejde. Der kan næsten ikke undgås noget rod på et kontor, men hvis du sørger for at have noget opbevaringsplads, kan du få rodet af vejen, så der ser ryddeligt ud på overfladen. Det gælder særlig opbevaring til alle dine papirer. Organiser dem i nogle mapper, der står på en hylde, så det ser overskueligt og systematisk ud. Så har du bedre styr på alle dine ting.

Gør det personligt

Der er ikke mange, der bliver inspireret af at sidde i et næsten tomt lokale med bare en stol og et bord. Hvis du vil skabe hygge, kan du gøre det mere personligt. Du kan f.eks. lave en opslagstavle, hvor du kan have noter, billeder, udklip og lignende hængende. Det giver dig mulighed for at være kreativ. Du kan også lave en billedvæg med billeder, der enten betyder noget eller inspirerer dig. Få gerne nogle farver ind, da det giver liv til rummet.

Spar ikke på lyset

Det er essentielt med god belysning, når du skal sidde og arbejde. Det går ikke, at du knap nok kan se dine papirer, når du sidder og arbejder. Dog er det heller ikke rart at arbejde i helt varmt og gulligt lys. Sørg derfor for, at der kan komme så meget naturligt lys ind i rummet som muligt. Det er nemlig det rareste at sidde og arbejde i.