Betjen flere computere fra ét sted

I de fleste virksomheder i dag foregår en stor del af arbejdet elektronisk, og der er rigtigt mange computere i gang på samme tid. Elektronikken kan i dag bruges til utroligt mange ting, og derfor kan it-systemerne i en virksomhed være med til at øge effektiviteten betydeligt. For at opnå en høj effektivitet kan det dog kræve, at der betjenes rigtigt mange computere og enheder i virksomheden på samme tid. Især det personale, som skal administrere virksomhedens servere, kan have brug for at benytte rigtigt mange computersystemer i deres daglige arbejdsgang.

Når man skal betjene flere computerenheder på samme tid, kan det dog være besværligt, hvis man skal bevæge sig rundt for at skifte mellem hver computer hele tiden. Dette problem kan dog løses med en såkaldt KVM switch, som er en enhed, der kan forbinde flere computere til samme skærm, mus og tastatur.

 

Hvad er en KVM switch?

Forkortelsen KVM står for ”keyboard, video & mouse”, hvilket altså vil sige, at der er tale om en switch, som kan forbinde flere computere til samme tastatur, skærm og mus. Således kan man betjene flere computere fra samme sted, hvilket kan være en stor fordel, hvis man eksempelvis arbejder i et serverrum eller lignende. Alt efter hvilken switch man benytter, kan man komme til at betjene mellem 2 og 16 computere fra samme sted, og igennem en speciel konstellation af kaskaderbare switches kan man koble mere end hundrede enheder op. Således får man altså alle computerne forbundet via kabler, hvorefter man blot kan vælge på switchen, hvilken computer man ønsker at betjene på det pågældende tidspunkt.

Der er forskel på, hvilke kabler der skal benyttes, samt hvor mange indgange en switch har, og hvis man ønsker at undersøge alle mulighederne, så kan man se mere her, hvor man kan finde den perfekte switch til ens behov.

 

Opnå mange fordele

Der er mange fordele forbundet med at benytte en switch til at koble flere computere op på samme skærm, mus og tastatur. Først og fremmest kan det øge effektiviteten i virksomheden, fordi det er lynhurtigt at skifte mellem de opkoblede computere. Derudover frigør man en masse plads, fordi hver enkelt computer ikke behøver at have sin særskilte arbejdsplads, hvilket også fører til, at man sparer penge på ikke at skulle købe computerudstyr til hver enkelt enhed.