Få det fixet med en IT-konsulent

Flere og flere virksomheder har opdaget det store paradoks i, at vi lever i en tid, hvor IT giver os uanede muligheder, men samtidig udgør en stor risiko, da vores data og filer kan blive hacket eller gå tabt.

De større virksomheder er tit så heldige, at de har deres egne IT folk, som servicerer de ansatte, så der altid er sikkerhed og effektivitet forbundet med virksomhedens IT løsninger.

De mindre virksomheder har derimod ofte ikke de nødvendige kompetencer iblandt deres ansatte, ligesom deres ressourcer ikke rækker til en specialiseret afdeling, der kan styre IT løsningerne centralt. Den mindre virksomhed har med andre ord ikke det nødvendige overblik, hvilket betyder, at den samlede sikkerhedsrisiko omkring IT er større og kan betyde nedbrud, forkert datahåndtering eller på anden vis få virksomheden til at fremstår utroværdigt grundet forkert databehandling.

Der skal fokus på sikkerheden

Når man taler om IT sikkerhed, kan det aldrig være et ansvar, der tilfalder den ansatte. Sikkerhedsforanstaltninger skal komme fra ledelsen retningslinjer og tekniske vejledninger, så de ansatte er bevidste om de krav og metoder, der skal sikre virksomhedens digitale liv. Der bør uddannes sikkerhedseksperter, som kan vejlede deres kollegaer, og kan dette ikke lade sig gøre, bør der indgås et samarbejde med en IT konsulent, som kan kontrollere og vejlede i korrekt IT håndtering. IT konsulenter kan hjælpe med at sikre netværket såvel som den enkelte brugers computer, ligesom han kan opsætte firewall, antivirus og spejle computerne på en server, således der altid er en opdateret backup af firmaets filer – helt ned på medarbejderniveau.

Når virksomheden indgår en aftale med en IT konsulent, er det en fordel at tale med en ekspert, som kan gennemskue virksomhedens daglige rutiner og derpå anbefale en IT løsning i forlængelse af denne. Det er vigtigt at anskue IT som et hjælpemiddel til vores arbejdsopgaver, og altså ikke som et ultimatum i forhold til bestemte systemer og løsninger, vi skal adaptere os kunstigt til med besvær.

Med den rette IT løsning og de rette sikkerhedsforanstaltninger på plads kan virksomheden nyde godt af de konkurrencefordele, de teknologiske løsninger bringer – samt undgå risikoer i fra nedbrud, hackere eller malware.