Giv haven en make-over

Trænger haven til en overhaling indenom? Det er ganske vist for tidligt at gå i krig med bede, buske og græsplæne, men det betyder ikke, at du ikke kan bruge vinteren på at pifte haven op. Her kan du blive inspireret til, hvordan du kan pifte din kedelige have op, så den er klar til foråret.

Få fikset de små hængepartier

Først og fremmest kan du med fordel fikse de små hængepartier, der måtte være hist og her. Hvis hegnet er i stykker eller en flise i terrassen er flækket, kan du sagtens tage hånd om det nu. Jo flere af de små projekter, du kan ordne nu, jo bedre. Der skal nemlig nok være rigeligt at lave i haven så snart foråret banker på. Vær dog opmærksom på, at visse ting først kan ordnes, når varmen lige så stille kommer tilbage.

Installer lys

Udendørs lys er lækkert både om sommeren og om vinteren. Om sommeren kan det danne rammen om hyggelige aftener på terrassen, og om vinteren kan det gøre færden i mørket lidt lettere. Når du installerer udendørslamper, kan du altså få gavn af dem året rundt.
Lys i haven er også med til at personliggøre den. Udvalget af udendørslamper er nemlig stort, og du kan finde lige netop den, der passer til din smag. Så hvis du overvejer at installere lys i din have, på din terrasse eller måske i din indkørsel, kan du lade dig inspirere af et bredt udvalg af udendørslamper her.

Smugkig på inventar

Du kan også sagtens begynde at smugkigge lidt på inventar til haven, hvis havemøblerne trænger til at blive skiftet ud, eller der bare mangler et eller andet ’ekstra’. Få ideer og inspiration fra boligmagasiner og hold øje med de gode tilbud, der normalt kommer på sidste sæsons modeller. Husk dog også, at der kommer nye kollektioner til foråret, så du behøver ikke beslutte dig lige nu eller gå i panik, hvis du ikke kan finde noget, du kan lide.

Lav en plan

Selvom du ikke kan gå i gang med selve haven endnu, kan du sagtens lave en plan for, hvad der skal ske med den. På den måde danner du dig et overblik over projektet og kan planlægge hele forløbet, hvis du har lyst til det. Uanset om du vil lave en tidsplan eller ej, er det rart at få et overblik, så du ved, hvad der skal til, for at haven bliver helt klar til sommersæsonen.