Gode tips til at starte din egen skilteproduktion

Selvom det kræver lidt øvelse, er der mange fordele i at starte sin egen skilteproduktion. Når du først har fået styr på metoden og alt det praktiske, kræver det faktisk ikke det store arbejde at fremstille et navneskilt til din hoveddør eller et nyt husnummer til at hænge på muren. Læs med her for at få tips og tricks til at komme i gang.

Styr på materialerne

Du skal først og fremmest bruge en skæreplotter til at starte din egen skilteproduktion. Derudover skal du bruge de rigtige materialer i god kvalitet. Alt efter hvilken slags skilte, du gerne vil fremstille, findes der mange forskellige typer materialer – du kan helt selv vælge. Du kan for eksempel anvende skilteplader i plastik, aluminium, akryl, rustfrit stål og meget andet. Hvis dine skilte skal skæres ud, kan du desuden vælge at arbejde med kobber, messing, MDF-plader og poleret eller slebet stål. Det kræver en hel del træning at blive god til at lave skilte af de fleste typer metal, men der er faktisk ikke de helt store udfordringer ved aluminium. Du skal samtidig være opmærksom på, at der er et stort udvalg af folier i forskellige farver og materialer til udskæring. Du finder alt fra blanke og matte metalfarver til refleksfarver som pink, orange og grøn. Derudover kan du også vælge at bruge magnetfolie, klæbefolie eller folie med en speciel struktur som for eksempel krokodilleskind eller læder.

Tryk på tekstil  

Hvis du går med en designer i maven og godt kunne tænke dig at printe dit helt eget tryk på et krus, en T-shirt eller et andet stykke tekstil, har du også muligheden for det. Med en varmepresser kan du overføre et mærke, et design eller et tryk til mange forskellige materialer. Det er en god idé, at du sætter dig ind i, hvad de forskellige materialer kræver, før du går i gang med dit projekt. Der findes desuden forskellige typer varmepressere, der alle har hver deres kvalitet og pris. Derfor er det en fordel at have tænkt over, hvad du præcis har tænkt dig at bruge din varmepresser til, før du anskaffer dig en. På den måde kan du bedst finde den varmepresser, der passer til dig og dine behov. Hvis du lægger en teflonpude mellem trykpladen og tekstilet, udjævnes eventuelle knapper eller syninger i stoffet. På den måde får du et ensartet resultat og et helt perfekt tryk med din nye varmepresser.